Translate

уторак, 15. новембар 2016.

Krem čorba od belog luka u cipovki





Sastojci:

1 cipovka,
10+10 čenova belog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
50g putera,
2 velike glavice crnog luka,
3-4 grančice majčine dušice,
600ml domaćeg bujona od povrća,
100ml pavlake za kuvanje,
so,
biber.

Deset  čenova belog luka razdvojiti i ne ljuštiti ih. Staviti ih u malu vatrostalnu posudu, preliti maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti, pa sve dobro promešati. Dobro prekriti folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 40 minuta. Izvaditi i ostaviti da se ohladi, da pulpa može da se istisne iz ljuske.Rastopiti puter u šerpi, dodati sitno seckan crni luk i sitno iseckane listiće majčine dušice, pa pržiti dok luk ne omekša i ne postane staklast. Dodati pulpu od pečenog belog luka i ostatak svežeg belog luka (10 čenova), pa pržiti zajedno sa crnim lukom još malo.Naliti bujonom smanjiti vatru, poklopiti (ali ne sasvim) i kuvati 20-ak minuta, dok beli luk ne omekša.
Štapnim mikserom propasirati sve sastojke, dodati pavlaku za kuvanje i pustiti da se dobro zagreje, ali ne da provri. Posoliti i pobiberiti.
Cipovki iseći vrh pa izvaditi sredinu i iseckati sa sve vrhom na sitne kockice i propržiti na malo ulja.Hleb sastaviti sa čorbom pa napuniti cipovku njome.

Нема коментара:

Постави коментар