Sastojci:
2 patlidžana,
400 g mlevenog mesa,
1 glavica luka,
1 češanj belog luka,
200+200 g seckanog paradajza,
so,
biber,
vegeta,
peršun,
ulje za dinstanje
Patlidžane oprati, iseći na tanke listove , posoliti i grilovati u gril tiganju.Izdinstati crni luk, dodati beli luk, dinstati još minut pa zatim dodati meso. Dinstati ga na srednjoj temperaturi dok ne pusti sok, zatim dodati 200 g paradajza,začine, poklopiti i ostaviti na toj temperaturi desetak minuta. Pojačati temperaturu, otklopiti i pržiti uz mešanje dok se ne ukuva sva tečnost,još desetak minuta. Dinstano meso skinuti sa vatre,dodati vegetu ,biber i sitno seckani peršun i sve dobro promešati.Grilovani patlidžan rasporediti u okrugli kalup ,da stranice vire pa napuniti mesnim filom preko staviti 200 g seckanog paradajza pa prekriti ivicama patlidžana .Peći pokriveno folijom u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар