Sastojci :
2 jajeta,
oko 350 g brašna,
70 g dimljene slanine,
soli po ukusu,
150-200 g sitno seckanog praziluka,
150 g rendane šargarepe,
mleka po potrebi,
margarina po potrebi
Za fil:
400-500 g mekšeg sira ,
oko 60 g sitno iseckane pršute,
100 g rendane salame
U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, postepeno dodavati brašno, malo soli a potom i mleko, pa mešati dok se ne dobije smesa za palačinke.Potom dodati praziluk iseckan na kolutiće, seckanu slaninicu i rendanu šargarepu, te sve dobro promešati. Od ove smese peći palačinke na malo zagrejanog margarina (oko 5 većih palačinki).Sir pomešati sa seckanom pršutom i narendanom salamom, pa posoliti po ukusu i nafilovati korice – palačinke. Slanu tortu ukrasiti po želji.
Нема коментара:
Постави коментар