Translate

понедељак, 14. новембар 2016.

Čikovi




Sastojci :

 500 g krompira,
3 dl mleka,
1 jaje,
1/2 kesice prašak pecivo,
1 kašikica soli,
1 kašikica šećera,
500 g brašna

Za zapršku:

2 glavice crnog luka,
3 kašike ulja,
1 kašika aleve paprike,
vegeta

Očistiti,oprati i obariti krompir a zatim ga izgnječiti kao za pire.U  smesu dodati mleko,brašno, jaje,prašak pecivo,so i šećer.Polako mešati da se sastojci sjedine i napraviti testo.Rukama vaditi testo,istanjiti kao male valjke .Veći lonac napunite vodom i ugrejati do ključanja,zatim lvaljčiće staviti da se kuvaju u kipućoj vodi.Kada valjci počnu da plivaju po vrhu lonca,pažljivo ih vaditi rešetkastom kašikom.
Crni luk sitno iseckati i propržiti ga na ulju .Pred kraj dodati vegetu i alevu papriku,promešati i skloniti sa šporeta.U smesu od luka dodati valjčiće promešati i servirati.

Нема коментара:

Постави коментар