Sastojci:
100 g graška,
1 manja glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
100 g šargarepe,
100 g spanaća,
so,
200 g celera,
200 g boranije,
200 g tikvice,
maslinovo ulje,1
00 g šećerca.
Posebno obariti grašak,boraniju,šargarepu i šećerac.Crni i beli luk sitno iseckati i sjediniti sa skuvanim i oceđenim graškom i šećercom.Dodati blanširan ,oceđen i sitno iseckan spanać.Posoliti po ukusu i sve dobro promešati.Rukama vaditi malo smese ,oblikovati loptice i staviti na papir za pečenje pa blago pritisnuti .Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Na malo maslinovog ulja izdinstati seckane tikvice pa dodati seckanu šargarepu i boraniju,posoliti i skloniti sa šporeta.Celer narendati na krupno rende,posoliti i naprskati sa malo maslinovog ulja.U tanjir servirati pljeskavice,dinstano povrće i salatu.
100 g spanaća,
so,
200 g celera,
200 g boranije,
200 g tikvice,
maslinovo ulje,1
00 g šećerca.
Posebno obariti grašak,boraniju,šargarepu i šećerac.Crni i beli luk sitno iseckati i sjediniti sa skuvanim i oceđenim graškom i šećercom.Dodati blanširan ,oceđen i sitno iseckan spanać.Posoliti po ukusu i sve dobro promešati.Rukama vaditi malo smese ,oblikovati loptice i staviti na papir za pečenje pa blago pritisnuti .Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Na malo maslinovog ulja izdinstati seckane tikvice pa dodati seckanu šargarepu i boraniju,posoliti i skloniti sa šporeta.Celer narendati na krupno rende,posoliti i naprskati sa malo maslinovog ulja.U tanjir servirati pljeskavice,dinstano povrće i salatu.
Нема коментара:
Постави коментар