Translate

уторак, 15. новембар 2016.

Lenja pita sa rogačem





Sastojci :
Testo:

500 g brašna,
200 g margarina,
50 g kajmaka,
2 žumanca,
1 kašika šećera,
1/2 kašikice soli,
1 kesica praška za pecivo,
kašikica rendane korice limuna

Fil:

200 g mlevenog rogača,
250 g šećera,
500 g jabuka,
50 ml ruma,
1 kašikica cimeta,
2 belanca.
 
Još:
za posipanje šećer u prahu




Testo: Sve sastojke za testo sipati u činiju i mešati mikserom na najmanjoj brzini.Grudvičasto rastresito testo preručiti na radnu površinu pa dobro umesiti rukama.Podeliti na dva jednaka dela i ostaviti da odstoji oko pola sata.

Fil: Belancaizmiksati mikserom u čvrst sneg postepeno dodavajući šećer uz neprekidno mešanje dok se ne dobije čvrst šam .U veću činiju pomešati rendane jabuke,rogač,rum i cimet pa lagano umešati belanca.
Na radnu površinu posuti brašno i pomoću oklagije rastanjti polovinu testa na veličinu tepsije (25x35 cm). Testo prebaciti u podmazani pleh pa izbockati viljuškom na nekoliko mesta.potom staviti fil i ravnomerno ga rasporediti. Na isti način rastanjiti i drugu koru i prebaciti preko fila. Peći oko 50 minuta na 180 stepeni.Pečeni kolač ohladiti pa potom iseći na kocke i posuti prah šećerom.

Нема коментара:

Постави коментар