Sastojci:
1 šolja heljde u zrnu (200 ml),
3 šolje vode,
so,
biber,
list lovora,
1 veza mladog luka,
1 čen belog luka,
1 paprika,
100 g blitve.
Heljdu preliti toplom vodom,dodati so,biber i lovor pa staviti da se kuva dok ne omekša i sva tečnost uvri.Ostaviti da se prohladi.Na malo ulja propržiti sitno seckani mladi i beli luk pa dodati papriku sečenu na sitne kockice.Pred kraj dodati seckane listove blitve ,još malo dinstati i skloniti sa vatre.Ohlađenu heljdu sjediniti sa mladim lukom pa pomoću kašike vaditi po malo smese i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.Peći ćuftice u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne postanu hrskave.
so,
biber,
list lovora,
1 veza mladog luka,
1 čen belog luka,
1 paprika,
100 g blitve.
Heljdu preliti toplom vodom,dodati so,biber i lovor pa staviti da se kuva dok ne omekša i sva tečnost uvri.Ostaviti da se prohladi.Na malo ulja propržiti sitno seckani mladi i beli luk pa dodati papriku sečenu na sitne kockice.Pred kraj dodati seckane listove blitve ,još malo dinstati i skloniti sa vatre.Ohlađenu heljdu sjediniti sa mladim lukom pa pomoću kašike vaditi po malo smese i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.Peći ćuftice u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne postanu hrskave.
Нема коментара:
Постави коментар