Translate

понедељак, 14. новембар 2016.

Pita od špageta sa kobasicom i spanaćem



Sastojci:
 Za kremasti spanać:
  
 300 g spanaća,
2 kašike brašna,
3 dl mleka,
ulja po potrebi,
soli po ukusu
   
Ostalo:
   
300 g špageta,
1 kašika ulja + ulje za podmazivanje,
5 jaja,
200 g sitnog sira,
150 g narendanog kačkavalja,
300 g kobasice,
1 praziluk

Spanać blanširati Kada omekša, ocediti ga i sitno naseckati.Zagrejati kašiku ulja, pa propržiti brašno, a odmah zatim dodati mleko.Mešati da se razbiju grudvice, te dodati iseckan spanać. Začiniti po ukusu i dobro promešati. Skinuti sa vatre i ostaviti sa strane.
Špagete skuvati u malo pouljenoj i posoljenoj vodi, a potom ih ocediti i pomešati sa kašikom ulja i 2 prethodno  umućena jajeta. Prebaciti smesu od špageta u podmazan pleh i lepo ih poravnati, te peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Za to vreme iseckati kobasicu na kolutove i kratko je propržiti. Zatim pripremljen spanać pomešati sa preostalim jajima, seckanim prazilukom, sitnim sirom, 100 g rendanog kačkavalja.Špagete izvaditi iz rerne, pa preko njih sipati fil od spanaća,poređati kobasice i posuti preostalim kačkavaljem.Peći još 40 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар