Sastojci :
2 mlade tikvice,
200 g pečenice,
200 g kačkavalja,
200 g kačkavalja,
1 glavica crnog luka,
200 g šampinjona,
200 g šampinjona,
3 dl pavlake za kuvanje,
2 jaja,
so,
ulje.
Tikvice oprati i odseći im vrhove pa ih iseći na tanke listove.Crni luk sitno iseckati i dinstati na malo ulja.Potom dodati šampinjone sitno seckane.Sve dinstati dok šampinjoni ne omekšaju i sva tečnost ne uvri.Pred kraj dodati seckanu pečenicu,rendani kačkavalj i posoliti po ukusu.Na svaki list tikvice staviti po malo fila i urolati pa ređati u vatrostalnu posudu jednu do druge.Preliti umućenim jajima i neutralnom pavlakom pa staviti u rernu da se zapeče na 200 stepeni.
so,
ulje.
Tikvice oprati i odseći im vrhove pa ih iseći na tanke listove.Crni luk sitno iseckati i dinstati na malo ulja.Potom dodati šampinjone sitno seckane.Sve dinstati dok šampinjoni ne omekšaju i sva tečnost ne uvri.Pred kraj dodati seckanu pečenicu,rendani kačkavalj i posoliti po ukusu.Na svaki list tikvice staviti po malo fila i urolati pa ređati u vatrostalnu posudu jednu do druge.Preliti umućenim jajima i neutralnom pavlakom pa staviti u rernu da se zapeče na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар