Translate

четвртак, 26. јул 2018.

Krofne





Sastojci:

2 jajeta
1 veća kašika šećera
1 mala kašika soli
1 sveži kvasac
oko pola dl ulja
2 dl mleka
brašno Čeković mlin
ulje za prženje
šećer u prahu za posipanje

U dublju šolju staviti kvasac i malo brašna pa sve preliti toplim mlekom i ostaviti da uskisne.U dublju posudu staviti jaja,šećer i so pa sve viljuškom mutiti ,potom dodati mlako mleko, ulje ,nadošli kvasac i postepeno brašno .Pošto ja dodajem odprilike brašna za testo ne mogu vam reći tačnu meru ali  treba da bude jako meko da bi moglo viljuškom da se dobro umuti.Ako vam je teško viljuškom da "lupate " testo može i mikserom sa nastavcima za testo ali tek kada se svi sastojci umese.Kada je testo dobro umešeno prekriti ga krpom i ostaviti da narase.Naraslo testo još jednom blago rukom premesiti i ostaviti da još jednom naraste.Potom testo preručiti na radnu površinu rastanjiti oklagijom pa okruglom modlom vaditi krugove.Ostaviti da krofne još malo narastu pa ih pržiti u dubokom zagrejanom ulju.Pržene krofne posuti šećerom u prahu .





Нема коментара:

Постави коментар