Translate

петак, 5. октобар 2018.

Ražana štrudla sa džemom od višanja





Sastojci :



300 ml mleka,
150 ml vode
 1 kašičica šećera,
1 sveži kvasac,
2 kašike maslinovog ulja
soli po ukusu
200 g  brašna od celog zrna pšenice  Čeković mlin
300 g ražanog brašna Čeković mlin


Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka,U dublju posudu  staviti ražano i od celog zrna pšenice brašno,so,šećer,ulje , otopljeni kvsac i sve zamesiti sa mlakim mlekom i vodom.Testo prekriti krpom i ostaviti na toplom da naraste.

Naraslo testo  premesiti i rastanjiti u tanak pravougaonik ,naneti džem od višanja ,pa urolati i preseći na dve jednake polovine.U nauljenu tepsiju staviti vekne pa (odozgo zaseći na nekoliko mesta da se dobiju lepe šare ) ih ostaviti još malo da narastu.Kada je testo naraslo premazati uljem i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni.Pečenu štrudlu izvaditi i prohladiti pa seći na šnite i služiti .




2 коментара: