Translate

среда, 26. септембар 2018.

Knedle sa čokoladom



Sastojci :
500 g krompira, 
1 jaje,
30 g putera , 
250-300 g brašna  Čeković mlin,
 so , 
100 g čokolade
Valjanje :
oko  200 g prezli, 
150 g šećera , 
2 - 3 kašike ulja
Krompir oguliti, iseći na kockice i skuvati u malo posoljenoj vodi. Kuvani krompir ocediti od vode, ispasirati, dodati puter i ostaviti da se ohladi.U ohlađeni krompir dodati jaje,  so i postepeno dodavati brašno.Odvajati komadiće testa, na dlanu rastanjiti i na sredinu svakog kruga staviti po kocku čokolade.Rukama spojiti krajeve, višak testa (ako ga ima) odstraniti i praviti knedle. Slagati ih na pobrašnjenu tacnu dok se sve ne završi.Gotove knedle spuštati u malo posoljenu ključalu vodu. Kuvati dok ne isplivaju na površinu.Kada knedle isplivaju na površinu, ostaviti da se kuvaju još 2 minuta.U tiganj staviti ulje i sipati prezle i šećer, čim počne da "cvrči" stavljati knedle u tiganj i protresti da se knedle dobro uvaljaju sa svih strana.





Нема коментара:

Постави коментар