Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa,
1 praziluk,
2 čena belog luka,
150 g mlevenog kikirikija,
3 jaja,
200 g prezli,
100 g brašna,
3 dl ulja,
so,
biber
Sos :
100 g kajmaka,
2 dl kisele pavlake,
3 čena belog luka,
so
Pileće belo meso samleti na mašini za meso .Praziluk iseći na sitnije kockice a beli luk izgnječiti.U dubljoj posudi sastaviti mleveno belo meso, praziluk, beli luk, 1 jaje, mleveni kikiriki, 3 kašike prezli,posoliti po ukusu i sastaviti u kompaktnu masu.Od pripremljene mase nauljenim rukama praviti kuglice veličine oraha .Svaku kuglicu uvaljati u brašno, potom umućena jaja i na kraju u prezle.Pržiti u vrelom ulju dok ne porumene.U odgovarajućoj posudi sastaviti kajmak , kiselu pavlaku , beli luk i so.Sve dobro promešati i služiti sa pilećim kuglicama.
Pileće belo meso samleti na mašini za meso .Praziluk iseći na sitnije kockice a beli luk izgnječiti.U dubljoj posudi sastaviti mleveno belo meso, praziluk, beli luk, 1 jaje, mleveni kikiriki, 3 kašike prezli,posoliti po ukusu i sastaviti u kompaktnu masu.Od pripremljene mase nauljenim rukama praviti kuglice veličine oraha .Svaku kuglicu uvaljati u brašno, potom umućena jaja i na kraju u prezle.Pržiti u vrelom ulju dok ne porumene.U odgovarajućoj posudi sastaviti kajmak , kiselu pavlaku , beli luk i so.Sve dobro promešati i služiti sa pilećim kuglicama.
Нема коментара:
Постави коментар