Sastojci :
500 g brašna,
1 jaje,
1 dl ulja,
1 mala kašika soli,
200 ml kiselog mleka,
1 kesica suvog kvasca ( može i sveži 1 kocka ),
voda po potrebi za mešenje testa,
10 viršli
Premaz :
1 jaje
Premaz :
1 jaje
U dublju posudu pomešati brašno , so , kvasac , ulje , jaje i mlako kiselo mleko pa zamesiti testo sa dodavanjem mlake vode da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da se udvostruci.Skuvati viršle i ohladiti.
Naraslo testo preruciti na radnu površinu , premesiti i podeliti na 10 jednakih jufki.Svaku jufku malo rastanjiti , staviti viršlu , urolati i popreko iseci na nekoliko mesta.Jedan krug gurati na levu stranu , drugi na desnu i sve tako do kraja testa.
Ili seceno testo samo okretati da viršle budu vidljive i tako sve u krug pa spojiti krajeve.
Testo premazati umucenim jajetom i peci u zarejanoj rerni na 250 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар