Sastojci :
500 g brašna,
1 sveži kvasac,
100 g putera,
1 mala kašicica šecera,
1 mala kašicica soli,
mlaka voda ,
3 cena belog luka,
100 g maslina bez košcica,
100 g fete ,
2 kašike seckanog peršuna,
2 kašike ulja,
1 jaje,
50 g margarina
Beli luk ispasirati a masline sitno iseckati i sastaviti sa fetom , uljem i peršunom.U dublju posudu sastaviti brašno,šecer, so, otopljeni puter,otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom mestu da testo naraste.Naraslo testo preruciti na radnu površinu , premesiti i oklagijom rastanjiti.Urolati testo i seci na tanje rolate.U okruglu tepsiju staviti papir za pecenje pa poredati secene rolate u krug.U svaki krug poredanih krugova napraviti udubljenja i u njih stavljati po malo fila.Otopiti margarin premazati celu pogacu i staviti u zagrejanu rernu da se pece na 250 stepeni.
Beli luk ispasirati a masline sitno iseckati i sastaviti sa fetom , uljem i peršunom.U dublju posudu sastaviti brašno,šecer, so, otopljeni puter,otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom mestu da testo naraste.Naraslo testo preruciti na radnu površinu , premesiti i oklagijom rastanjiti.Urolati testo i seci na tanje rolate.U okruglu tepsiju staviti papir za pecenje pa poredati secene rolate u krug.U svaki krug poredanih krugova napraviti udubljenja i u njih stavljati po malo fila.Otopiti margarin premazati celu pogacu i staviti u zagrejanu rernu da se pece na 250 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар