Sastojci :
1 glavica od 1,5 kg kiselog kupua,
600 g mlevenog mesa,
200 g crnog luka,
200 g šargarepe,
150 g slanine,
1 jaje,
200 g šargarepe,
150 g slanine,
1 jaje,
2 kriške hleba,
2 dl mleka,
2 cena belog luka,
0,5 dl ulja,
vegeta,
0,5 dl ulja,
vegeta,
biber
Na glavici kupusa izdubiti koren pa staviti u lonac sa vodom i kuvati je dok listovi ne omekšaju.Potom procediti kupus od suvišne tečnosti, odvojiti listove i iseći zadebljanja.Luk , šargarepu i slaninu sitno iseckati pa propržiti na ulju .Kriške hleba preliti mlekom pa dobro ocediti i izmrviti.U većoj posudi sastaviti meso, dinstani luk ,hleb, jaje,vegetu i biber.Na radnu površinu staviti veće parče folije i po njoj rasporediti listove kupusa u pravougaonik.Uz ivicu listova kupusa formirati mesni rolat pa sa listovima kupusa urolovati i uviti u foliju.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Na glavici kupusa izdubiti koren pa staviti u lonac sa vodom i kuvati je dok listovi ne omekšaju.Potom procediti kupus od suvišne tečnosti, odvojiti listove i iseći zadebljanja.Luk , šargarepu i slaninu sitno iseckati pa propržiti na ulju .Kriške hleba preliti mlekom pa dobro ocediti i izmrviti.U većoj posudi sastaviti meso, dinstani luk ,hleb, jaje,vegetu i biber.Na radnu površinu staviti veće parče folije i po njoj rasporediti listove kupusa u pravougaonik.Uz ivicu listova kupusa formirati mesni rolat pa sa listovima kupusa urolovati i uviti u foliju.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар