Sastojci :
500 g kora za pitu,
5 jaja,
400 g švapskog sira,
4 dl kisele pavlake ,
500 g mlevene junetine,
500 g mlevene junetine,
200 g crnog luka,
1 kašicica mirodije,
1 dl mleka,
0,5 dl ulja,
so,
biber.
Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja.Kad luk postane staklast dodati mleveno meso i dinstati dok ne dobije braon boju.Pred kraj dinstanja dodati so i biber promešati i skloniti sa šporeta.U drugu dublju posudu sastaviti švapski sir, jaja i kiselu pavlaku zaciniti po ukusu i promešati.U nauljenu tepsiju staviti jedan list kore , poprskati mešavinom ulja i vode , pa je prekriti jednim listom zgužvane kore ,i poprskati sa malo sirnog fila, ponovo staviti zgužvanu koru poprskati uljem, opet staviti zgužvanu koru mesni fil i sve tako redom dok se ne utroši sav materijal.Rernu zagrejati na 250 stepeni i staviti pitu da se pece dok ne porumeni.
Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja.Kad luk postane staklast dodati mleveno meso i dinstati dok ne dobije braon boju.Pred kraj dinstanja dodati so i biber promešati i skloniti sa šporeta.U drugu dublju posudu sastaviti švapski sir, jaja i kiselu pavlaku zaciniti po ukusu i promešati.U nauljenu tepsiju staviti jedan list kore , poprskati mešavinom ulja i vode , pa je prekriti jednim listom zgužvane kore ,i poprskati sa malo sirnog fila, ponovo staviti zgužvanu koru poprskati uljem, opet staviti zgužvanu koru mesni fil i sve tako redom dok se ne utroši sav materijal.Rernu zagrejati na 250 stepeni i staviti pitu da se pece dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар