Sastojci :
900 g plavog patlidžana,
2 velika češnja belog luka,
2 supene kašike maslinovog ulja
3-4 supene kašike tahinija (paste od susama)
2-3 supene kašike svežeg limunovog soka
so i sveže mleven crni biber
veza seckanog peršuna,
100 g leblebija
Patlidžan oprati i staviti u rernu da se ispeče.Kada je gotov umotati u foliju i ostaviti da se malo prohladi ,radi boljeg ljušćenja.
Leblebije ostaviti preko noći da odstoje u vodi pa potom sutradan prosuti vodu,naliti drugu i staviti na šporet da se skuvaju.
Kada je patlidžan omekšao ,oljuštiti ga,iseckati i staviti u blender sa kuvanim leblebijama da se izblenduje u glatku smesu.
Preručiti u dublju posudu pa dodati tahini pastu,seckani beli luk i peršun,so,crni biber ,maslinovo ulje i limunov sok.Sve dobro promešati kako bi se svi sastojci lepo sjedinili pa služiti.
Ovaj namaz sam servirala u zemljanu činiju Grnčarije Đorđević-Pitot.
900 g plavog patlidžana,
2 velika češnja belog luka,
2 supene kašike maslinovog ulja
3-4 supene kašike tahinija (paste od susama)
2-3 supene kašike svežeg limunovog soka
so i sveže mleven crni biber
veza seckanog peršuna,
100 g leblebija
Patlidžan oprati i staviti u rernu da se ispeče.Kada je gotov umotati u foliju i ostaviti da se malo prohladi ,radi boljeg ljušćenja.
Leblebije ostaviti preko noći da odstoje u vodi pa potom sutradan prosuti vodu,naliti drugu i staviti na šporet da se skuvaju.
Kada je patlidžan omekšao ,oljuštiti ga,iseckati i staviti u blender sa kuvanim leblebijama da se izblenduje u glatku smesu.
Preručiti u dublju posudu pa dodati tahini pastu,seckani beli luk i peršun,so,crni biber ,maslinovo ulje i limunov sok.Sve dobro promešati kako bi se svi sastojci lepo sjedinili pa služiti.
Ovaj namaz sam servirala u zemljanu činiju Grnčarije Đorđević-Pitot.
Нема коментара:
Постави коментар