Translate

уторак, 24. октобар 2017.

Baba ganuš - Namaz od plavog patlidžana



Sastojci :

900 g plavog patlidžana,
2 velika češnja belog luka,
2 supene kašike maslinovog ulja
3-4 supene kašike tahinija (paste od susama)
2-3 supene kašike svežeg limunovog soka
 so i sveže mleven crni biber
veza seckanog peršuna,
100 g leblebija

Patlidžan oprati i staviti u rernu da se ispeče.Kada je gotov umotati u foliju i ostaviti da se malo prohladi ,radi boljeg ljušćenja.
Leblebije ostaviti preko noći da odstoje u vodi pa potom sutradan prosuti vodu,naliti drugu i staviti na šporet da se skuvaju.
Kada je patlidžan omekšao ,oljuštiti ga,iseckati i staviti u blender sa kuvanim leblebijama da se izblenduje u glatku smesu.
Preručiti u dublju posudu pa dodati tahini pastu,seckani beli luk i peršun,so,crni biber ,maslinovo ulje i limunov sok.Sve dobro promešati kako bi se svi sastojci lepo sjedinili pa služiti.

Ovaj namaz sam servirala u zemljanu činiju Grnčarije Đorđević-Pitot.



Нема коментара:

Постави коментар