Translate

уторак, 10. октобар 2017.

Đuveč sa ćufticama





Sastojci:
Ćufte

½ kg mlevenog mesa,
2 jajeta,
100 g prezli,
so,
biber
suvi začin

Povrće 

1 glavica crnog luka,
100 g kuvanog pirinča,
3 krompira,
1 veza zelja,
200 g šargarepe

 Preliv

150 ml gustog jogurta,
1 žumance

Mleveno meso pomešati sa prezlom, začinima i jajetom. Smesu dobro izraditi da bude pogodna za rad. Od pripremljene smese oblikovati male kuglice i ređati na pouljen tanjir. Crni luk očistiti i iseći na sitne kockice. Obareni pirinač dobro isprati pod mlazom vode i procediti. Krompir oljuštiti i iseći na kockice. Zelje oprati, ukloniti zadebljali deo i iseći na tračice. U vatrostalnoj posudi pogodnoj za kuvanje na rignli i u rerni ugrejati ulje propržiti pripremljene ćuftice. Pržiti toliko da porumene sa svih strana a zatim odložiti sa strane. U istu posudu dodati crni luk, pa dinstati na umerenoj temperaturi dok luk ne promeni boju i postane mekan. Dodati krompir i naliti sa malo vode pa kuvati dok tečnost ne uvri. Sipati pirinač, zelje i šargarepu sečenu na kockice pa sve promešati i sve preliti jogurtom. Preko poređati ćuftice i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 20 minuta.



Нема коментара:

Постави коментар