Translate

субота, 7. октобар 2017.

Kroasani punjeni viršlama





Sastojci :

3 dl mleka
2 dl kisele pavlake
1 kvasac
2 jaja
1 kg brašna Čeković mlin
malo šećera
so
250 gr margarina

Punjenje:

800 g viršli

Premaz :

1 jaje

U dublju posudu pomešati brašno , šećer i so.Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka pa umešati u brašno , dodati umućena jaja sa kiselom pavlakom i sve zamesiti sa mlakim mlekom ( po potrebi dodati još mleka ) da se dobije srednje tvrdo testo.
Ostaviti na toplom mestu da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu ,premesiti i podeliti  na 14 jednakih jufki.Svaku jufku malo razvući oklagijom .Na jufku narendati margarin , staviti preko drugu pa opet narendati margarin i tako do sedme na kojoj se ne renda margarin.Postupak ponoviti još jednom sa preostalih sedam jufki.Obe jufke rastanjiti oklagijom što tanje pa seći trouglove i na svaki staviti po pola viršle i urolati ih.
U podmazanu tepsiju ređati  kiflice.Ostaviti testo još malo da naraste.Umutiti jaje pa sa njim premazati svaki kroasan.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći pogaču dok ne porumene.




Нема коментара:

Постави коментар