Sastojci :
3 dl mleka
2 dl kisele pavlake
1 kvasac
2 jaja
1 kg brašna Čeković mlin
malo šećera
so
250 gr margarina
Punjenje:
800 g viršli
Premaz :
1 jaje
U dublju posudu pomešati brašno , šećer i so.Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka pa umešati u brašno , dodati umućena jaja sa kiselom pavlakom i sve zamesiti sa mlakim mlekom ( po potrebi dodati još mleka ) da se dobije srednje tvrdo testo.
Ostaviti na toplom mestu da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu ,premesiti i podeliti na 14 jednakih jufki.Svaku jufku malo razvući oklagijom .Na jufku narendati margarin , staviti preko drugu pa opet narendati margarin i tako do sedme na kojoj se ne renda margarin.Postupak ponoviti još jednom sa preostalih sedam jufki.Obe jufke rastanjiti oklagijom što tanje pa seći trouglove i na svaki staviti po pola viršle i urolati ih.
U podmazanu tepsiju ređati kiflice.Ostaviti testo još malo da naraste.Umutiti jaje pa sa njim premazati svaki kroasan.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći pogaču dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар