Translate

понедељак, 23. октобар 2017.

Raskošna torta






Sastojci:
Za kore 3x po:

4 jaja,
120 g šećera,
3  velike kašike brašna Čeković mlin,
1 prašak za pecivo,
1 vanilin šećer,
150 g čokolade za kuvanje,
150 g margarina

Fil:

1 l mleka,
3 pudinga od vanile,
250 g putera,
200 g šećera,
100 g mlevene plazme,
150 g lomljene plazme,
200 g mlevenih lešnika,
200 g mlevenih mlečnih napolitanki
200 g sitno seckane čokolade sa jagodama


Dekoracija:

250 ml slatke pavlake

 Priprema kore:
 Umutiti penasto jaja sa šećerom. Potom dodati  brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer i sjedinite varjačom (ne mikserom). Otopiti čokoladu za kuvanje i margarin, pa dodati  u smesu za koru i dobro promešati. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Kad je kora gotova preliti je sa 1,5 dl mleka  i ostaviti da se ohladi.
Isti postupak ponoviti sa još dve kore.

Fil:

Puding rastvoriti sa malo mleka a u ostatak dodati šećer i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta i ohladiti krem.Penasto umutiti margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim kremom.Potom dodati mlevenu i lomljenu plazmu,lešnike,napolitanke i čokoladu.Sve dobro promešati da se sastojci lepo sjedine pa filovati kore.
Slatku pavlaku dobro ohladiti pa penasto umutiti i namazati celu tortu.





Нема коментара:

Постави коментар