1 kašičica soli,
1 kašičica bibera
85 g putera,
225 g hladnog pire krompira,
2 jajeta
Uključiti rernu na 200°C. U velikoj posudi pomešati brašno, so, biber i prašak za pecivo. U istu posudu sitno izrendati puter i dodati ohlađeni pire krompir. Jedno celo jaje izmutiti i dodati u posudu. Zamesiti testo rukama (bez dodavanja vode, mleka…)dok se sve lepo ne poveže. Testo rastanjiti na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 1 cm i čašom ili kalupom po želji vaditi testo . Tepsiju obložiti papirom za pečenje i složiti pogačice. Preostalo jaje razmutiti sa malo soli i premazati pogačice. Staviti pogačice u zagrejanu rernu i peći 20 minuta ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Pogačice sam servirala u zemljani tanjir Grnčarija Đorđević-Pirot
225 g hladnog pire krompira,
2 jajeta
Uključiti rernu na 200°C. U velikoj posudi pomešati brašno, so, biber i prašak za pecivo. U istu posudu sitno izrendati puter i dodati ohlađeni pire krompir. Jedno celo jaje izmutiti i dodati u posudu. Zamesiti testo rukama (bez dodavanja vode, mleka…)dok se sve lepo ne poveže. Testo rastanjiti na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 1 cm i čašom ili kalupom po želji vaditi testo . Tepsiju obložiti papirom za pečenje i složiti pogačice. Preostalo jaje razmutiti sa malo soli i premazati pogačice. Staviti pogačice u zagrejanu rernu i peći 20 minuta ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Pogačice sam servirala u zemljani tanjir Grnčarija Đorđević-Pirot
Нема коментара:
Постави коментар