Sastojci :
500 g brašna od celog zrna pšenice Čeković mlin
pola svežeg kvasca
1 mala kašikasoli
1 mala kašika šećera
1 dl ulja
voda
Kvasac preliti sa malo mlake vode i ostaviti da se otopi.U dublju posudu pomešati brašno , so i šećer pa dodati ulje , otopljeni kvasac i zamesiti sa mlakom vodom da se dobije glatko testo.Ostaviti na toplom da testo naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i oklagijom rastanjiti i formirati četvrtastu koru pa urolati i staviti u pleh.Ostaviti da testo još malo naraste premazati uljem i staviti u predhodno zagrejanu rernu da se peče na 180-200 stepeni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNpdWsM4hkJq6bztCrG6WagUTppd6L0X34uZYTjtwC6arNLoR3IG80IYAtASueD0Sz61h3_0UvAd3jDf0wgGNBHu5E5vqdTca5fBq_hIJthbqi68n3jAQEB3TNUveKKXIpLko7F5ZLbOYS/s400/hleb1.jpg)
Нема коментара:
Постави коментар