Sastojci :
500 gr brašna Čeković mlin
pola svežeg kvasca
1 mala kašikasoli
1 mala kašika šećera
1 dl ulja
voda
Nadev :
džem od šljiva
Kvasac preliti sa malo mlake vode i ostaviti da se otopi.U dublju posudu pomešati brašno , so i šećer pa dodati ulje , otopljeni kvasac i zamesiti sa mlakom vodom da se dobije glatko testo.Ostaviti na toplom da testo naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i oklagijom rastanjiti i formirati četvrtastu koru.Premazati je sa džemom od šljiva urolati i staviti u pleh.Ostaviti da testo još malo naraste premazati uljem i staviti u predhodno zagrejanu rernu da se peče na 180-200 stepeni.Pečenu štrudlu ohladiti i po želji posuti šećerom u prahu.
Kvasac preliti sa malo mlake vode i ostaviti da se otopi.U dublju posudu pomešati brašno , so i šećer pa dodati ulje , otopljeni kvasac i zamesiti sa mlakom vodom da se dobije glatko testo.Ostaviti na toplom da testo naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i oklagijom rastanjiti i formirati četvrtastu koru.Premazati je sa džemom od šljiva urolati i staviti u pleh.Ostaviti da testo još malo naraste premazati uljem i staviti u predhodno zagrejanu rernu da se peče na 180-200 stepeni.Pečenu štrudlu ohladiti i po želji posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар