Sastojci :
300 g mlevenog mesa ,
5 jaja ,
2 stare zemičke ,
1 dl mleka ,
veza peršuna,
1 dl ulja
1 dl ulja
200 g brašna Čeković mlin,
1 dl jogurta,
1 dl jogurta,
1 kesica praška za pecivo ,
150 g krem sira ,
150 g krem sira ,
so ,
biber ,
150 g kačkavalja.
Isparčati hleb i preliti ga toplim mlekom da omekša.U mleveno meso
dodati 1 jaje , omekšali hleb , malo seckanog peršuna , soli po ukusu i
bibera.Sve dobro sastaviti pa praviti manje loptice i ređati ih u
podmazani pleh vodeći računa da se ne dodiruju.
Penasto umutiti 4 jaja sa malo soli pa postepeno dodavati prašak za
pecivo , ulje , jogurt , krem sir ,ostatak seckanog peršuna i
brašno.Pripremljenu masu preručiti preko mesnih loptica , narendati
kačkavalj i peći na 180 stepeni u predhodno zagrejanoj rerni.
Нема коментара:
Постави коментар