![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTaBabGihyGy7H_MmFXLM1xH5BSxBwxvEV1in7OmgbACbeWhnX1TEgAl8FpSX5fD6_AA-I5_Zx9x0oGnhbCV4Y_gPaygPJglQEoqZIwyrZ_q9WivVBTj0qUEjri8yApTVQxKiph2GDd4xj/s400/salcici6.jpg)
Sastojci :
1/2 l belog vina
2 jaja
sok od jednog limuna
pola male kašičice soli
1 mala kašičica praška za pecivo
2 kafene šoljice šećera
1 kg brašna Čeković mlin
500 gr svinjskog sala
marmelada po želji
Posipanje :
100 gr šećera u prahu
U dublju posudu sjediniti jaja , prašak za pecivo , šećer i so ,pa mutiti da se sve lepo promeša i potom dodavati sok od limuna , belo vino i brašno.Testo izručiti na radnu površinu i dobro ga umesiti pa pomoću oklagije rastanjiti i premazati sa omekšalim salom.Premazano testo preklopiti kao knjigu , pokriti krpom i ostaviti da miruje na sobnoj temperaturi 30 minuta .Posle mirovanja testo rastanjiti oklagijom , premazati salom i preklopiti kao knjigu .Postupak ponoviti još jednom.
Rastanjiti testo oklagijom što tanje ,seći kocke i na sredinu svake staviti po malo marmelade pa ivice spojiti u trougao a druge dve sastaviti ili na svaku kocku staviti po malo marmelade i preklopiti .Salčiće ređati u ne podmazanom plehu .Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći salčiće dok ne porumene.Pečene salčiće posuti šećerom u prahu.Čeković mlin
Нема коментара:
Постави коментар