Sastojci:
1 šolja ( šolja od 200 ml je mera ) ulja
2 šolje vode
2 šolje šećera
4 šolje brašna Čeković mlin
1 prašak za pecivo
6 kašika kakaoa
kašika ekstrakta od ruma
4 kašika džema od šljiva
1 kašičica cimeta
100 g mlevenih lešnika
Glazura:
100 g čokolade
Pomešati brašno, kakao šećer, prašak za pecivo i cimet.
U drugu posudu pomešati ulje, vodu, ekstrakt ruma i džem.
Sve izmešti, pa toj masi dodati masu sa brašnom.
Sve sjediniti i dobro promešati.
Istresti smesu u podmazan i posut brašnom pleh dimenzija 35 x 22 cm ili približnih mera.
Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 35 minuta, zavisno do rerne.
Kolač ohladiti pa preliti otopljenom čokoladnom glazurom.
Kolač može da se pospe i šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар