Translate

понедељак, 19. фебруар 2018.

Embargo kocke sa lešnikom







Sastojci:

     1 šolja ( šolja od 200 ml je mera  ) ulja
    2 šolje vode
    2 šolje šećera
    4 šolje brašna Čeković mlin
    1 prašak za pecivo
    6 kašika kakaoa
    kašika ekstrakta od ruma
    4 kašika džema od šljiva
    1 kašičica cimeta
     100 g mlevenih lešnika

Glazura:

100 g čokolade


Pomešati brašno, kakao šećer, prašak za pecivo i cimet.
U drugu posudu pomešati ulje, vodu, ekstrakt ruma i džem.
Sve izmešti, pa toj masi dodati masu sa brašnom.
Sve sjediniti i dobro promešati.
Istresti smesu u podmazan i posut brašnom pleh dimenzija 35 x 22 cm ili približnih mera.
Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 35 minuta, zavisno do rerne.
Kolač ohladiti pa preliti otopljenom čokoladnom glazurom.
Kolač može da se pospe i šećerom u prahu.


Нема коментара:

Постави коментар