Sastojci:
400 g belog brašna Čeković mlin,
100 g ražanog brašna Čeković mlin,
25 g svežeg kvasca,
1 kašičica soli,
1 kašika ulja,
oko 2,5 dl mlake vode
Razmutiti kvasac u pola šolje tople vode sa jednom kašičicom šećera i brašna. Ostaviti na toplom da dok ne ispuni šolju.
Posebno izmešati brašna, pripremljeni kvasac, so i ulje, pa sa mlakom vodom zamesiti srednje mekano testo. Testo pokriti i ostaviti da odmara na toplom dok se ne udvostruči , oko 1 h.Testo podeliti na 6 delova i oblikovati jufkice. Ostaviti da odmara još 10-tak minuta.
Svaku jufkicu rastanjiti oklagijom u krug i poređati na pleh . Neka odmaraju još 5 minuta, a zatim ih staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći na 220 C . Kad su hlepčići ispečeni, pokriti ih još malo krpom da odstoje .
divno izgledaju...neki dan sam se setila kako bi nam tata subotom ujutro donosio takve lepinje. mazali bismo ih mašću i doručkovali. Sad bih baš i mogla i sama da ih napravim...
ОдговориИзбришиMa fenomenalne a nisu komplikovane za rad.Moje dete je jos vruce uzelo i celu smazalo,morala sam brzinski da slikam da ne bi ostala bez jos neke.
ОдговориИзбриши