Translate

субота, 24. фебруар 2018.

Kroasan pogača




Sastojci :

3 dl mleka
2 dl jogurta
1 kvasac
2 jaja
1 kg brašna Čeković mlin
malo šećera , so
250 gr margarina

Premaz :

1 jaje
susam
lan

U dublju posudu pomešati brašno , šećer i so.Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka pa umešati u brašno , doliti jogurt i sve zamesiti sa mlakim mlekom ( po potrebi dodati još mleka ) da se dobije srednje tvrdo testo.
Ostaviti na toplom mestu da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu ,premesiti i podeliti  na 14 jednakih jufki.Svaku jufku malo razvući oklagijom .Na jufku narendati margarin , staviti preko drugu pa opet narendati margarin i tako do sedme na kojoj se ne renda margarin.Postupak ponoviti još jednom sa preostalih sedam jufki.Obe jufke rastanjiti oklagijom što tanje pa seći trouglove i urolati ih.Sedam kroasana poređati u krug u predhodno postavljen papirom pleh.Četiri kroasana iseći na pola pa jednu polovinu staviti u sredini kruga a ostatak između ivica kroasana.Potom devet kroasana poređati uz ivicu pleha .Ostaviti tako da još malo naraste potom  umutiti jaje pa sa njim premazati svaki kroasan i posuti lanom i susamom.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći kroasane dok ne porumeni.

Postupak ređanja testa možete pogledati ovde.




Нема коментара:

Постави коментар