Sastojci:
500 g starog hleba,
2,5 dl mleka,
4 jajeta,
1 prašak za pecivo,
100 g praške šunke,
100 g praške šunke,
100 g kačkavalja,
prezli po potrebi,
2 dl ulja,
2 dl ulja,
mešavina začina
Hleb iseći na krupnije komade, preliti mlakim mlekom i ostaviti da nabubri. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti i izmrviti. Prašku šunku iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende. Izmrvljen hleb sjediniti sa umućenim jajima, dodati prašku šunku, kačkavalj, prašak za pecivo i začine po ukusu pa dobro izmešati. Zatim postepeno dodavati prezle po potrebi (ne previše kako uštipci ne bi bili tvrdi) i mešati da se dobije ujednačena smesa pogodna za oblikovanje. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati uštipke, spuštati ih u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.
Hleb iseći na krupnije komade, preliti mlakim mlekom i ostaviti da nabubri. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti i izmrviti. Prašku šunku iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende. Izmrvljen hleb sjediniti sa umućenim jajima, dodati prašku šunku, kačkavalj, prašak za pecivo i začine po ukusu pa dobro izmešati. Zatim postepeno dodavati prezle po potrebi (ne previše kako uštipci ne bi bili tvrdi) i mešati da se dobije ujednačena smesa pogodna za oblikovanje. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati uštipke, spuštati ih u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар