Sastojci
Kora:
5 jaja,
50 g šećera,
1/2 kesice praška za pecivo,
50 g brašna Čeković mlin ,
2 kašike kakaa.
Fil:
250 g kesten pirea,
Fil:
250 g kesten pirea,
250 g maslaca,
50 g šećera u prahu,
500 ml slatke pavlake,
2 kašike krema
Dekoracija:
200 g šlaga,
Dekoracija:
200 g šlaga,
100 g čokolade
Penasto umutiti jaja i šećer pa dodati pecivo, brašno i kakao.Sve dobro izmešati i preručiti u podmazani pleh i peći na 180 stepeni.Pečenu koru ohladiti.Omekšali maslac penasto umutiti sa šećerom u prahu.Potom dodati kesten pire i krem pa promešati.Slatku pavlaku penasto umutiti i sjediniti sa filom od kesten pirea.Fil naneti preko kore pa premazati sa predhodno umućenim šlagom i posuti rendanom čokoladom.
Penasto umutiti jaja i šećer pa dodati pecivo, brašno i kakao.Sve dobro izmešati i preručiti u podmazani pleh i peći na 180 stepeni.Pečenu koru ohladiti.Omekšali maslac penasto umutiti sa šećerom u prahu.Potom dodati kesten pire i krem pa promešati.Slatku pavlaku penasto umutiti i sjediniti sa filom od kesten pirea.Fil naneti preko kore pa premazati sa predhodno umućenim šlagom i posuti rendanom čokoladom.
Нема коментара:
Постави коментар