Sastojci :
1,5 dl mleka
1 dl jogurta
1/2 kvasca
1 jaja
500 g brašna Čeković mlin
malo šećera , so
Premaz :
1 belance
susam
lan
U dublju posudu pomešati brašno , šećer i so.Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka pa umešati u brašno , doliti jogurt i sve zamesiti sa mlakim mlekom da se dobije srednje tvrdo testo.
Ostaviti na toplom mestu da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu ,premesiti i podeliti na 10 jednakih jufki.Jednu jufku rastanjiti u valjak pa umotati u krug (da se dobije forma puža)pa staviti na sredinu pleha na koji je predhodno stavljen papir za pečenje.Od sedam jufki isto rastanjiti u valjak pa spajati sa urolovanim valjkom na sredini,vodeći računa da se ostavi u sredini rupa. Od devete jufke formirati sedam jednakig loptica pa ih staviti u rupe od spojenog testa.Ostalu desetu jufku isto rasparčati na sedam jednakih loptica i stavljati ih pri vrhu svakog spojenog testa.Ostaviti tako da još malo naraste potom umutiti belance pa sa njim premazati svaku kuglicu i posuti lanom i susamom.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći pogaču dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар