Translate

четвртак, 8. март 2018.

Krem rolat sa jagodama


Sastojci :
Kora

5 belanaca,
2 žumanceta,
100 g šećera,
80 g  brašna Čeković mlin,
2 kašike kakaoa,
1 kašičica praška za pecivo,
1 kašika sirćeta,
1 kašika likera od višanja,
50 ml ulja,
malo soli

Fil I

300 g jagoda,
30 g gustina,
2 kašike šećera,
30 g margarina

Fil II

0,3 dl mleka,
5 kašika šećera,
125 g maslaca,
1 puding sa ukusom slatke pavlake,
150 ml slatke pavlake,
3 kašike šećera u prahu.

Premaz

100 g mlečne čokolade,
20 ml slatke pavlake

Kora
 Umutiti belanca s malo soli u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. Dodati žumanca i kratko izmutiti.Umešati brašno, kakao i prašak za pecivo, a potom dodati i sirće, liker i ulje u tankom mlazu. Sve lepo sjediniti.Smesu sipati u pleh (30×30 cm) obložen papirom za pečenje i peći na 160ºC oko 15 minuta.Pečen biskvit urolati s papirom i ostaviti ga da se ohladi.
Fil I
Izgnječiti mjagode, odvojiti mali deo i pomešati ga s gustinom i šećerom. Preostali pire od jagoda zagrevati, pa kad proključa, ukuvati rastvoreni gustin. Dodati margarin da se rastopi.Ohlađenu koru premazati dobijenim želeom.
Puding rastvoriti sa malo mleka a u ostatak staviti šećer i kuvati da se otopi.Kada mleko počne da ključa umešati puding i skuvati gust krem.Skloniti sa špreta i ohladiti.Penasto umutiti maslac i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Finalni postupak:
 Na koru s premazom od jagoda naneti fil i urolati i ostaviti na hladnom da se stegne.Posebno rastopiti čokoladu sa slatkom pavlakom,  i premazati rashlađen rolat.




Нема коментара:

Постави коментар