Sastojci :
250 g piškota
2,5 dl mleka
Za fil:
1 puding sa ukusom slatke pavlake,
Za fil:
1 puding sa ukusom slatke pavlake,
4 dl mleka,
100 g bele čokolade,
100 g šećera,
125 g margarina,
100 g borovnica,
10 g želatina
Fil:
U šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od slatke pavlake, pa dodati u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.U ohlađeni puding dodati omekšali margarin i umutiti mikserom. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri, a zatim dodati u fil i promešati. Na kraju dodati borovnice.
Finalni postupak:
Piškote umakati u mleko i slagati jednu do druge na providnu prianjajuću foliju da bi se oblikovala kora u vidu pravougaonika veličine 30×25 cm.Koru premazati filom od borovnice, a zatim pažljivo urolati pomoću folije. Krajeve folije stegnuti, pa sve uviti u kuhinjsku krpu i staviti u frižider da se stegne.Kada se rolat stegne, raspakovati ga preliti sa malo otopljene bele čokolade i iseći na parčad.
Fil:
U šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od slatke pavlake, pa dodati u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.U ohlađeni puding dodati omekšali margarin i umutiti mikserom. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri, a zatim dodati u fil i promešati. Na kraju dodati borovnice.
Finalni postupak:
Piškote umakati u mleko i slagati jednu do druge na providnu prianjajuću foliju da bi se oblikovala kora u vidu pravougaonika veličine 30×25 cm.Koru premazati filom od borovnice, a zatim pažljivo urolati pomoću folije. Krajeve folije stegnuti, pa sve uviti u kuhinjsku krpu i staviti u frižider da se stegne.Kada se rolat stegne, raspakovati ga preliti sa malo otopljene bele čokolade i iseći na parčad.
Нема коментара:
Постави коментар