Sastojci :
3 dl mleka
2 dl kisele pavlake
1 kvasac
2 jaja
1 kg brašna Čeković mlin
malo šećera
so
Punjenje:
250 g sira
Premaz :
1 jaje
susam
lan
U dublju posudu pomešati brašno , šećer i so.Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka pa umešati u brašno , dodati umućena jaja sa kiselom pavlakom i sve zamesiti sa mlakim mlekom ( po potrebi dodati još mleka ) da se dobije srednje tvrdo testo.
Ostaviti na toplom mestu da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu ,premesiti i podeliti na 18 jednakih jufki.Svaku jufku malo razvući oklagijom .Na jufku staviti po malo sira,skupiti ivice i formirati lopticu.Potom rastanjiti oklagijom pa nožem zaseći ,ali ne do kraja,da se dobiju 16 traka.Tako isečenu pogačicu staviti u podmazan pleh .Postupak ponoviti sa preostalim jufkama.Ostaviti testo još malo da naraste.Umutiti jaje pa sa njim premazati svaku pogačicu.U sredini posuti lan a okolo susam.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći pogačice dok ne porumene.
PREDOBRO
ОдговориИзбришиHvala Bozice .Kod ovih pogacica je dobro sto punjenje moze da bude po ukusu.Licno volim samo sir a moji pri tom i nesto od sunka.
Избриши