Translate

субота, 21. април 2018.

Pekarske kifle





Sastojci :

4dl mleka,
1 kašika suvog kvasca,
 2 kašičice šećera ,
  2 kašičice soli,
 2dl ulja,
 1 celo jaje + 1 belance,
1 kašika sirćeta
 800 g brašna Čeković mlin .

Premazivanje:

1 žumance
1 kašika vode
krupna so

U malo toplog mleka aktivirati kvasac sa šećerom i malo brašna.Potom u dublju posudu pomešati brašno celo jaje i belance,so,sirće aktivirani kvasac   i zamesiti testo koje je mekše nego za obične kifle.Testo izvaditi iz posude pa  sipati 2 kašike ulja i spustiti testo pa ga okrenuti kako bi sa svih strana bilo premazano uljem.
Prekriti kesom i ostaviti sa se udupla.
Nadošlo testo kidati na male komade pouljanim dlanovima i oblikovati loptice pa ih poređati na radnom stolu koji se takođe premaže uljem.
Svaku kuglicu rastanjiti oklagijom i urolati.
Poređati na pek papir pa kad malo narastu premazati ih mešavinom žumanca i kašikom vode. Posuti krupnom solju i staviti pleh u hladnu rerni i onda uključiti  na 200 stepeni.
Sledeća tura može se peći i u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.








Нема коментара:

Постави коментар