Sastojci :
4dl mleka,
1 kašika suvog kvasca,
2 kašičice šećera ,
2 kašičice soli,
2dl ulja,
1 celo jaje + 1 belance,
1 kašika sirćeta
800 g brašna Čeković mlin .
Premazivanje:
1 žumance
1 kašika vode
krupna so
U malo toplog mleka aktivirati kvasac sa šećerom i malo brašna.Potom u dublju posudu pomešati brašno celo jaje i belance,so,sirće aktivirani kvasac i zamesiti testo koje je mekše nego za obične kifle.Testo izvaditi iz posude pa sipati 2 kašike ulja i spustiti testo pa ga okrenuti kako bi sa svih strana bilo premazano uljem.
Prekriti kesom i ostaviti sa se udupla.
Nadošlo testo kidati na male komade pouljanim dlanovima i oblikovati loptice pa ih poređati na radnom stolu koji se takođe premaže uljem.
Svaku kuglicu rastanjiti oklagijom i urolati.
Poređati na pek papir pa kad malo narastu premazati ih mešavinom žumanca i kašikom vode. Posuti krupnom solju i staviti pleh u hladnu rerni i onda uključiti na 200 stepeni.
Sledeća tura može se peći i u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар