Translate

понедељак, 16. април 2018.

Punjene zapečene kobasice





Sastojci: 

4 polutrajne kobasice,
1 crvena paprika,
1 žuta paprika,
4 lista tost sira,
1 glavica crnog luka,
1 šargarepa,
ulje,
600 g krompira,
0,5 dl mleka,
1 kašika putera,
200 g slanine,
50 g korena celera

Crni luk, crvenu i žutu papriku očistiti i iseći na kockice, a šargarepu i celer izrendati na krupno rende. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu, celer, crvenu i zelenu papriku te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Polutrajne kobasice uzdužno preseći napola . Zatim na 4 polovine naneti listove sira a preko sira rasporediti fil od povrća. Preklopiti drugim polovinama . Punjene kobasice uviti u listove slanine tako da se listovi na krajevima preklapaju. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati punjene kobasice. Peći u zagrejanoj rerni na 200˚C dok slanina ne porumeni. Krompir oguliti i obariti u slanoj vodi, a zatim ga ispasirati, sjediniti sa mlekom, puterom i začinima po ukusu. Gotovi pire poslužiti uz kobasice.



Нема коментара:

Постави коментар