Translate

четвртак, 23. август 2018.

Bavarske kifle





Testo:

    450 g brašna Čeković mlin
    7 g suvog kvasca
    1 kašičica šećera
    100+180 ml tople vode
    2 ravne kašičice soli

Kuvanje:

    3 l vode
    60 g sode bikarbone

Posipanje:

    malo morske soli
susam



U 100 g brašna dodati kvasac, šećer i 100 ml tople vode, pa viljuškom sjediniti i ostaviti na toplom 30 minuta. Zatim dodati 180 ml tople vode, so, pa sa ostatkom brašna umesiti glatko testo. Mesiti oko pet minuta pa ostaviti da stoji 60 minuta. Nakon 45 minuta staviti tri litre vode da proključa.
Premesiti naraslo testo, formirati valjak i seći na 10 jednakih delova.
Svaki deo istanjiti oklagijom do pola, pa taj rastanjeni deo omotati oko debljeg.
Ključaloj vodi dodati sodu bikarbonu pa ubacivati uvijene kifle. Kuvati oko dva minuta.
Izvaditi i pažljivo slagati na krpu, da se ocede par sekundi, pa ih brzo prebaciti na pleh obložen pek papirom. Svaku kiflu zaseći nožem i posuti morskom soli ili susamom. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta,  dok ne dobiju lepu braon boju.



Нема коментара:

Постави коментар