Sastojci :
za testo:
2 jaja,
1o kašika heljdinog brašna Čeković mlin,
10 kašika ražanog brašna Čeković mlin ,
1 čaša od kiselog mleka kisele vode,
2 čaša obične vode,
malo soli,
2 kašike maslinovog ulja,
prstohvat sode bikarbone,
0,05 dl maslinovog ulja.
Fil:
400 g mekšeg sira,
200 g spanaća,
1 belance,
so,
4 kuvana jaja.
Testo:
U dublju posudu penasto ulupati jaja sa solju.Potom postepeno dodavati maslinovo ulje, sodu bikarbonu, heljdino i ražano brašno ,običnu i kiselu vodu.Sve dobro zamesiti da se grudvice od brašna razbiju.Na malo maslinovog ulja pržiti palačinke sa obe strane da porumene.
Fil:
U dublju posudu sastaviti sir,spanać i belance pa posoliti po ukusu.
Okrugli kalup za tortu ili dublju šerpu obložiti palačinkama tako da se malo preklapaju i prelaze preko ivice.Sipati smesu od sira i poravnati.Napraviti četiri udubljenja pa u svako staviti oljušteno jaje i prektiti krajevima virećih palačinki.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар