Translate

уторак, 14. август 2018.

Džumlek ćevap




Sastojci : 

2 kg junećeg mesa,
500 g crnog luka,
1 glavica belog luka,
4 paprike,
4 korena paštrnake,
4-6 krompira,
2-3 lista lovora,
1 veći paradajz,
120 ml vinskog sirćeta,
so, 
biber

Meso oprati, osušiti i iseći na male parčiće, kao za ražnjiće. Povrće očistiti i iseći na željene oblike, pa dobro promešati, osim krompira, paradajza i belog luka. U zemljanu posudu, lonac ili đuveč, na dno poređati meso, posoliti i pobiberiti. Zatim, poređati red iseckanog i dobro promešanog povrća, posoliti i pobiberiti. Na to poređati red krompira, pa opet začiniti i sve to ponoviti četiri puta. Na poslednji red staviti lovorov list, isečen paradajz i glavicu belog luka presečenu na pola, pa zaliti sirćetom. Posudu poklopiti ili prekriti alu-folijom i kuvati u prethodno ugrejanoj rerni, na 200°C, oko tri sata. Tokom kuvanja s vremena na vreme protresi posudu.



Нема коментара:

Постави коментар