Sastojci :
2 skuše,
100 gr šampinjona,
3 glavice crnog luka,
1 čen belog luka,
50 ml maslinovog ulja,
nekoliko listića bosiljka,
vegeta,
aleva paprika
Prilog :
200 gr pirinča,
1 struk praziluka,
50g šargarepe,
vegeta,
maslinovo ulje
Skušu očistiti od glave i repova,oprati,osušiti krpom i namazati vegetom .
Crni luk iseći na tanke listiće,dinstati na maslinovom ulju pa dodati šampinjone sečene na listiće i posoliti.
Skušu napuniti sa belim lukom sečenim na listiće,malo aleve paprike i dinstanim šampinjonima.
Ivice zatvoriti
pomoću čačkalice,da ne bi fil ispao pa staviti u pleh obložen papirom za
pečenje i peći na 250 stepeni sa povremenim okretanjem , kako bi se
skuša ispekla.
Oprati pirinač i skuvati.
Sitno iseckati praziluk i dinstati pa dodati sitno seckanu šargarepu i dinstati dok sve ne omekša .
Potom dodati vegetu i kuvani pirinač,sve lepo sjediniti skloniti sa šporeta i služiti uz ribu.
Нема коментара:
Постави коментар