Translate

среда, 26. септембар 2018.

Punjene krofne



Sastojci :
Testo:

400 gr brašna Čeković mlin
2 kašike kisele pavlake
2 žumanca
70 gr margarina
1 mala kašika šećera
1 dl mleka
so
pola kvasca
ulje za prženje

Fil :

150 gr šunke
150 gr kačkavalja


Kvasac otopiti sa malo mleka.U dublju posudu sjediniti brašno , šećer i so. Margarin omekšati pa umutiti sa žumancima i pavlakom i dodati u brašno.Dodati otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakim mlekom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da naraste.
Sitno iseckati šunku a kačkavalj izrendati.Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti ,  rastanjiti oklagijom i pomoću okrugle modle veličine čaše blago pritiskati krugove do pola testa.Na svaki krug po malo stavljati šunke i kačkavalja pa preklopiti drugom polovinom testa.Pomoću okrugle modle vaditi krofnice tako da fil bude u sredini.
 Krofnice pržiti u vrelom ulju dok ne porumene , pa vaditi na salvetu da upije suvišnu masnoću.





Нема коментара:

Постави коментар