Translate

уторак, 18. септембар 2018.

Lisnate pogačice sa susamom



Sastojci :

500 gr brašna Čeković mlin
50 gr putera sobne temperature
1 mala kašika soli
2 kašike sirćeta
375 ml vode
500 gr hladnog putera
50 g susama

U brašno dodati so i puter i sjediniti pa postepeno dodavati sjedinjenu vodu i sirće .Sve sastojke dobro sjediniti da se dobije meko i glatko testo , pa zaviti u najlonsku foliju i ostaviti da se ohladi 30 minuta u frižideru.Dobro ohlađeno testo oklagijom razvući u kocku naneti rendani puter i testo zamotati u knjigu i ostaviti da odmara 30 minuta u frižideru.Postupak ponoviti još tri puta.Kada je ceo postupak završen , testo rastanjiti i seći nožem kockice ili vaditi modlom krugove , ređati u pleh ,posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni.


Postupak sklapanja testa možete pogledati ovde



Нема коментара:

Постави коментар