Sastojci:
1 kg brašna Čeković mlin
2 dl ulja
1 velika kašika soli
1 mala kašika šećera
1 mali kvasac
2 jaja
5 dl mleka
Fil:
oko 300 g sira
Premazivanje:
1 jaje
susam
U dublju šolju staviti kvasac,šećer i kašiku brašna,preliti toplom vodom i ostaviti da nadođe.Jaja umutiti u dubljoj vangli sa solju pa potom dodati ulje,nadošli kvasac,mleko i polako dodavati brašno da se dobije ujednačena masa.Kada je testo umešeno ostaviti ga na toplom mestu da se udvostruči.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu ,premesiti i praviti manje loptice.Svaku lopticu rastanjiti oklagijom ,staviti po malo sira i urolati.Kiflice ređati u pleh obložen papirom za pečenje ,ostaviti da još malo narastu pa potom premazati umućenim jajetom i posuti susam.
Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар