Translate

субота, 19. јануар 2019.

Slatka štrudla sa bundevom i pekmezom od kajsije






Sastojci :
Za testo :

 500 g bundeve
800 g mekog brašna Čeković mlin
1 sveži kvasac
1 jaje
2 kašike šećera
3 dl mleka
1 dl ulja
1 prašak za pecivo

Nadev :

pekmez od kajsije



Bundevu oljuštiti, očistiti od semena , iseći na kocke i kuvati u vodi dok ne omekša.Kada je skuvana skloniti sa šporeta , ocediti, izmiksati i prohladiti.Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka.U dublju posudu sjediniti brašno, šećer, prašak za pecivo, umućeno jaje, ulje, ispasiranu bundevu , otopljeni kvasac i sve zamesiti sa toplim mlekom.Prekriti testo krpom i ostaviti na toplom da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu, premesiti podeliti na dva jednaka dela i rastanjiti oklagijom u pravougaonik,premazati pekmezom i urolati.Pripremljene štrudle ređati u pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da još malo naraste.Zagrejati rernu na 200 stepeni , staviti pleh i peći štrudle dok ne porumene.Pečene štrudleizvaditi iz rerne malo prohladiti i seći na šnite.




Нема коментара:

Постави коментар