Sastojci:
2,5 dl vode
50 g šećera
1 kašika suvog kvasca ili 20 g svežeg
1 kašičica soli
80 ml ulja
500 g brašna Čeković mlin
1 kašika čia semenki
Premazivanje:
50 ml vode
1 ravna kašičica brašna Čeković mlin
lan ili susam
Čia semenke potopiti sa vodom i ostaviti da nabubre
U 2,5 dcl mlake vode staviti 50 g šećera i 1 kašiku suvog kvasca.
Ostaviti da se kvasac aktivira 5 minuta pa dodati 80 ml ulja,čia semenk, so i brašno. Zamesiti testo, i ostaviti da nadolazi.
Nadošlo testo preručiti na radnu površinu ,premesiti i podeliti na 8 delova.
Svaki deo razvaljati u pravougaonik veličine 30x13 cm i urolati .
Staviti u pleh prethodno obložen papirom i ostaviti da još malo narastu 30 minuta.
Izmešati 50 ml vode i 1 ravnu kašičicu brašna, premazati prutiće posuti lanom i peći na 180 stepeni 25 minuta.
Umesto pereca može da se prave i manje kiflice.
Нема коментара:
Постави коментар