Translate

понедељак, 25. фебруар 2019.

Potaž od povrća i pohovani karfiol



Sastojci:

pola glavice karfiola
pola glavice brokolija
2-3 šargarepe
so ili vegeta
voda

Šargarepu oljuštiti i staviti da se kuva.Karfiol i brokol iseckati na cvetove.Na pola kuvanja šargarepe staviti karfiol ,naliti još malo vode i kuvati dok sve ne omekša.Potom dodati brokoli i kuvati još oko 5 minuta.Kuvano povrće ocediti (vodu u kojoj se povrće kuvalo ne bacati )pa izblendirati i vratiti u vodu u kojoj se kuvalo,posoliti po ukusu i vratiti na šporet da još jednom proključa.




Pohovani karfiol

Sastojci:


pola glavice karfiola
oko 150 g brašna Čeković mlin
2 jaja
so
ulje

Karfiol iseckati na cvetove pa kuvati u malo posoljenoj vodi dok ne omekša.Kada je kuvan ocediti od vode pa svaki uvaljati u brašno potom u umućena jaja i pržiti u vrelom ulju sa svih strana.


Нема коментара:

Постави коментар