Sastojci:
pola glavice karfiola
pola glavice brokolija
2-3 šargarepe
so ili vegeta
voda
Šargarepu oljuštiti i staviti da se kuva.Karfiol i brokol iseckati na cvetove.Na pola kuvanja šargarepe staviti karfiol ,naliti još malo vode i kuvati dok sve ne omekša.Potom dodati brokoli i kuvati još oko 5 minuta.Kuvano povrće ocediti (vodu u kojoj se povrće kuvalo ne bacati )pa izblendirati i vratiti u vodu u kojoj se kuvalo,posoliti po ukusu i vratiti na šporet da još jednom proključa.
Pohovani karfiol
Sastojci:
pola glavice karfiola
oko 150 g brašna Čeković mlin
2 jaja
so
ulje
Karfiol iseckati na cvetove pa kuvati u malo posoljenoj vodi dok ne omekša.Kada je kuvan ocediti od vode pa svaki uvaljati u brašno potom u umućena jaja i pržiti u vrelom ulju sa svih strana.
Нема коментара:
Постави коментар