Sastojci:
1 manja glavica karfiola
1 manja glavica brokolija
2 jajeta
100 g brašna Čeković mlin
500 g mlevenog mesa,
1 manja glavica crnog luka,
1 šargarepa,
so,
biber,
ulje,
mešavina začina,
peršunov list
Za preliv:
2 jajeta,
1 pavlaka
Karfiol brokoli podeliti na manje cvetove i posebno obariti u slanoj vodi.Crni luk i šargarepu sitno iseckati te dinstati na malo ulja. Kada luk i šargarepa omekšaju, dodati mleveno meso, začine i sitno iseckan peršun i nastaviti sa dinstanjem. Obareni karfiol i brokoli procediti od vode.Karfiol uvaljati u brašno pa u umućena jaja i pržiti na vrelom ulju. U vatrostalnu posudu poređati polovinu pohovanog karfiola i obarenog brokolija, prekriti ih filom od mesa, pa rasporediti ostatak karfiola i brokilija.Umutiti jaja sa pavlakom i preliti musaku.Peći u rerni na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар