Sastojci :
200 g kornfleksa
150 g ovsenih pahuljica
150 g pirinčanih pahuljica
100 g suvih brusnica
100 g suvog grožđa
100 g suvih kajsija
100 g oraha
8 punih kašika meda
250 g margarina
200 g bele čokolade
3 kašike šećera
Glazura:
200 g bele čokolade
5-6 kašika ulja
Brusnicu,kajsije i orahe iseckati sitno. Med, izlomljenu čokoladu i margarin isečen na listiće staviti u dublju šerpu i zagrevati na tihoj vatri da se istopi. Dodati i šećer. Kad se sve rastopi, dodati pahuljice, kornfleks i suvo voće, pa lepo izmešati da se sve sjedini, a onda izručiti u podmazan pleh. Pritiskati rukom da se smesa sabije, pa onda preko staviti providnu foliju (ili rasečenu kesu), pa preko nje staviti nešto teško. Ostaviti da prenoći u frižideru. Kada se kolač stegne preliti glazurom od bele čokolade.
200 g kornfleksa
150 g ovsenih pahuljica
150 g pirinčanih pahuljica
100 g suvih brusnica
100 g suvog grožđa
100 g suvih kajsija
100 g oraha
8 punih kašika meda
250 g margarina
200 g bele čokolade
3 kašike šećera
Glazura:
200 g bele čokolade
5-6 kašika ulja
Brusnicu,kajsije i orahe iseckati sitno. Med, izlomljenu čokoladu i margarin isečen na listiće staviti u dublju šerpu i zagrevati na tihoj vatri da se istopi. Dodati i šećer. Kad se sve rastopi, dodati pahuljice, kornfleks i suvo voće, pa lepo izmešati da se sve sjedini, a onda izručiti u podmazan pleh. Pritiskati rukom da se smesa sabije, pa onda preko staviti providnu foliju (ili rasečenu kesu), pa preko nje staviti nešto teško. Ostaviti da prenoći u frižideru. Kada se kolač stegne preliti glazurom od bele čokolade.
Нема коментара:
Постави коментар