Sastojci za testo :
1 kvasac
1 kašika šećera
1 mala kašika soli
1 šolja od bele kafe ulja
1 kg brašna Čeković mlin
600 ml mleka
Fil :
Pekmez od šipuraka
150 g krupno mlevenog lešnika
150 g margarina
Posipanje :
100 gr šećera u prahu
Potopiti kvasac , šećer i so sa malo mleka i ostaviti da uskisne.U dublju posudu sjediniti brašno , ulje ,uskisli kvasac i zamesiti sa mlakim mlekom.Ostaviti testo na toplom da naraste.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti podeliti na tri jednaka dela i pomoću oklagije razvući u četvrtastu kocku debljine prsta ,premazati pekmezom od šipka ,posuti lešnikom i urolati .Postupak pravljenja ponoviti još dva puta .
Ređati štrudle u pleh i na svaku staviti po malo margarina.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći štrudle dok ne porumene.
Pečene i ohlađene štrudle posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар