Translate

недеља, 10. март 2019.

Štrudla sa pekmezom od šipuraka i lešnikom



Sastojci za testo :

1 kvasac
1 kašika šećera
1 mala kašika soli
1 šolja od bele kafe ulja
1 kg brašna Čeković mlin
600 ml mleka

Fil :

Pekmez od šipuraka
150 g krupno mlevenog lešnika
150 g margarina

Posipanje :

100 gr šećera u prahu

Potopiti kvasac , šećer i so sa malo mleka i ostaviti da uskisne.U dublju posudu sjediniti brašno , ulje ,uskisli kvasac i zamesiti sa mlakim mlekom.Ostaviti testo na toplom da naraste.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti podeliti na tri jednaka dela i pomoću oklagije razvući u četvrtastu kocku debljine prsta ,premazati pekmezom od šipka ,posuti lešnikom i urolati .Postupak pravljenja ponoviti još dva puta .
Ređati štrudle u pleh i na svaku staviti po malo margarina.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći štrudle dok ne porumene.
Pečene i ohlađene štrudle posuti šećerom u prahu.





Нема коментара:

Постави коментар